..

Meindert Talma & The Negroes

'Iemand moet het doen'

In de eerste echte muziektheater voorstelling van Meindert Talma stonden zijn eigen liedjes centraal. Samen met mediakunstenaar Jan Klug werd een filmisch liefdesverhaal verteld waarin het platteland, erotiek en religie op een bijzondere manier samengebracht werden. Prachtige beelden, waarbij de muziek als een soundtrack te beluisteren viel. Of een band, waarbij de projecties de verhaallijn ondersteunden.

www.meinderttalma.nl

Tjeerd Folmer & Roger Muskee

'Reality TV'

Voor dit project had Tjeerd Folmer alias Transfolmer scenario's geschreven bij zijn muziek die hij componeerde met behulp van de computer, akoestische gitaar en zang. De scenario's waren gemaakt voor filmbeelden die verzorgd werden door Roger Muskee (Muskee Media). Het thema van dit project was de invloed die TV heeft op het bewustzijn. Dit werd vanuit een persoonlijk perspectief in beeld gebracht waarbij filmische beelden met Tjeerd in de hoofdrol afgewisseld werden met meer abstracte beelden.

members.home.nl/tjeerdfolmer - www.muskeemedia.nl

T-99 & Studio Frank & Lisa

'Sound Cubes'

'Sound Cubes' was een project van de in borrelende beelden en krakende kleuren denkende veejays Studio Frank & Lisa en de rauwe rootblues spelende band T-99. De muzikanten van T-99 speelden hierbij in kubussen, die opgebouwd waren uit projectieschermen. Zoals de lampjes van een equalizer reageren op de muziek, werd het samenspel tussen de muzikanten en hun muziek ontleed in beeld.

www.studiofrank-lisa.nl - www.t-99.com

Mara Piccione

Het project van Mara Piccione was deze avond overal zichtbaar. Als vormgever/ illustrator gaf zij het Productiehuis Popcultuur een eigen gezicht. Het gebruik van beeldende middelen was sfeerversterkend en geeft muziek, een band of een poppodium een eigen, herkenbaar karakter. Naast een logo en een breed assortiment aan bijbehorend promotiemateriaal werd er ook een animatie vertoond. Deze animatie was als leader tussen de verschillende podium-acts te zien. Door dit totaalpakket aan visueel materiaal liet zij het publiek beleven hoe muziekvormgeving een levendig onderdeel is van de Groninger popcultuur.

www.piccione.nl

Postbus 566
9700 AN Groningen

Tel 050 3680244

Stuur een e-mail

Ontwerp: piccione.nl